14-03-10

Hoogste kantoorgebouw van Vlaanderen komt naast Gentse Ikea

kbc_gebouw

 

De bouw van de MG Tower, de nieuwe hoofdzetel van KBC voor de regio Gent, is gestart. Als alles volgens plan verloopt kan KBC het groene torengebouw met 27 verdiepingen vanaf midden 2012 gebruiken. Met zijn 119 meter wordt de MG Tower het hoogste kantoorgebouw in Vlaanderen. Dat meldt De Tijd.

KBC besliste vorig jaar om de administratieve diensten van KBC Bank en KBC Verzekeringen in de regio Gent in één groot kantoorgebouw samen te brengen. Momenteel zitten al die diensten verspreid over zes locaties in het Gentse: Gent Kouter, Gent Kouterdreef, Gent Kortrijksesteenweg, Gent Bellevue, Gent Zuiderpoort en Vormingscentrum Merelbeke.

Het supermoderne gebouw, ontworpen door De Paepe Group, zal 27 verdiepingen tellen. Er zullen 1.200 werkplaatsen zijn (20.800 m² kantoorruimte), 430 ondergrondse parkeerplaatsen en 150 fietsenstallingen. Het gebouw ligt langs de E40, naast de nieuwe ontwikkelingszone The Loop, waar zichn ook Flanders Expo bevindt. Er komt een voetgangersbrug  over afrit van de E40 naar de dichtstbijzijnde haltes van bus en tram. Bron : www.hln.be

18:04 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.