11-12-08

Markt appartementen zakt volledig in elkaar

large_578572De verkoop van appartementen in Vlaanderen zakt als een pudding in elkaar, zo schrijft De Morgen. Volgens de federatie van vastgoedmakelaars worden er vandaag maar half zoveel appartementen verkocht als begin 2008, met prijsdalingen tot gevolg. Ook de huizenverkoop boert achteruit.

Steile val
De dalende verkoopstrend bij appartementen dateert al van voor de zomer, maar is door de financiële crisis veel scherper geworden. "Aan het begin van het jaar gingen we nog uit van een daling van 15 tot 20 procent op maandbasis", zegt Willy Haegens, afgevaardigd bestuurder van CIB, de federatie van vastgoedmakelaars. "Maar sinds september-oktober zien we een veel steilere val. In november en december zullen maar half zoveel appartementen verkocht worden als in januari. Mensen aarzelen door de crisis." De dalende vraag zorgt tegelijk ook voor dalende prijzen.

Overaanbod
De voornaamste oorzaak dat net de appartementenmarkt hard getroffen wordt, is het overaanbod. De appartementenmarkt is overigens niet de enige die de crisis voelt. Ook de huizenmarkt krijgt klappen. Makelaarsgroep Era noteerde in november een verkoop die 10 à 15 procent lager lag dan in dezelfde maand van vorig jaar. Bron : www.hln.be

20:10 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.