25-02-08

Verluchting van riolering

Veel te weinig wordt er aandacht besteed aan de verluchting van de riolering. Met een verluchting kan men nochthans vervelende zaken voorkomen zoals het langzaam uitlopen van een bad, douche,...De sifon die wordt leeggetrokken, etc..

Een kleine moeite om een bijkomend buisje te plaatsen. In het voorbeeld wordt een buis geplaatst op het einde van een rioleringsbuis. Op deze buis wordt de douche, bad, wasbak, keuken, vaatwas op aangesloten. Om problemen te vermijden van leegtrekken sifons, langzaam aflopen van deze elementen wordt een verluchting geplaatst.

DSC_0082 (600 x 399)

04:01 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-08

Een nieuwe manier van isoleren

Xella, bekend van bouwmaterialen als Ytong cellenbeton, Silka kalkzandsteen en Fermacell platen, breidt zijn productengamma verder uit met Multipor. Dit is een mineraal, isolerend paneel met een isolatiewaarde vergelijkbaar met die van de traditionele isolatiematerialen (Lambda= 0,045 W/m²K).

Het grote verschil met de klassieke materialen is echter dat Multipor een steenachtig materiaal is. Dat heeft het voordeel dat het niet brandbaar, vorm- en drukvast, dampdoorlatend en vezelvrij is. Een bijkomende troef is het milieuvriendelijke karakter.

Die sterke eigenschappen maken dat de Multipor-panelen gebruikt kunnen worden voor de binnen- of buitenisolatie van muren en daken.
In de ons omringende landen zoals Duitsland, Zweden, Zwitersland en Oostenrijk is laagenergie en passief bouwen al sterker ingeburgerd dan in België. In die landen worden de systemen van Xella in combinatie met Multipor al vaker toegepast.

Multipor is voor het eerst in België te zien op de stand van Xella.
Info: Xella, Batibouwstand 05.307, www.xella.be

01:50 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-02-08

Verzoeningscommissie Bouw is goedkoop en snel

Bouwgeschillen oplossen via de Verzoeningscommissie Bouw is veel goedkoper en gaat sneller dan via de rechtbank. Dat zegt de Confederatie Bouw na de bekendmaking van het jaarverslag van de commissie. In 80 procent van de ingediende bouwdossiers lukt de verzoeningspoging ook, stelt de werkgeversorganisatie.

De Confederatie Bouw linkt het toegenomen aantal contacten en dossiers aan de grotere bekendheid van de Verzoeningscommissie en niet aan een eventuele stijging van het aantal bouwgeschillen. "Dat laatste zou een totaal verkeerde conclusie zijn", luidt het.

In totaal namen 1.230 bouwers of verbouwers contact op om meer informatie en advies te krijgen over technische bouwgeschillen. Van deze 1.230 contacten werden 86 bouwgeschillen bij de Verzoeningscommissie ingediend in 2007. Een jaar eerder waren dat er 36.

De Verzoeningscommissie Bouw werd in 2002 opgericht op initiatief van de bouwsector en Test-Aankoop en is bevoegd om technische geschillen te behandelen tussen particulieren enerzijds en aannemers en/of architecten anderzijds.

Bron : www.hln.be

18:21 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |