24-02-08

Een nieuwe manier van isoleren

Xella, bekend van bouwmaterialen als Ytong cellenbeton, Silka kalkzandsteen en Fermacell platen, breidt zijn productengamma verder uit met Multipor. Dit is een mineraal, isolerend paneel met een isolatiewaarde vergelijkbaar met die van de traditionele isolatiematerialen (Lambda= 0,045 W/m²K).

Het grote verschil met de klassieke materialen is echter dat Multipor een steenachtig materiaal is. Dat heeft het voordeel dat het niet brandbaar, vorm- en drukvast, dampdoorlatend en vezelvrij is. Een bijkomende troef is het milieuvriendelijke karakter.

Die sterke eigenschappen maken dat de Multipor-panelen gebruikt kunnen worden voor de binnen- of buitenisolatie van muren en daken.
In de ons omringende landen zoals Duitsland, Zweden, Zwitersland en Oostenrijk is laagenergie en passief bouwen al sterker ingeburgerd dan in België. In die landen worden de systemen van Xella in combinatie met Multipor al vaker toegepast.

Multipor is voor het eerst in België te zien op de stand van Xella.
Info: Xella, Batibouwstand 05.307, www.xella.be

01:50 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Multipor Multipor is inderdaard een mooi produkt en er is vanuit Nederland ook heel veel belangstelling voor. In de buurt van Breda worden eind dit jaar of begin volgend jaar ook woningen gebouwd met Multipor isolatie.

Gepost door: Cees | 09-03-08

Brandwerende isolatie Waarschijnlijk is het ook geschikt als brandwerende bekleding op bestaande daken. Het grote voordeel is ook dat het ook heel goed isoleert.

Gepost door: Zoek start | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.