09-02-08

Verzoeningscommissie Bouw is goedkoop en snel

Bouwgeschillen oplossen via de Verzoeningscommissie Bouw is veel goedkoper en gaat sneller dan via de rechtbank. Dat zegt de Confederatie Bouw na de bekendmaking van het jaarverslag van de commissie. In 80 procent van de ingediende bouwdossiers lukt de verzoeningspoging ook, stelt de werkgeversorganisatie.

De Confederatie Bouw linkt het toegenomen aantal contacten en dossiers aan de grotere bekendheid van de Verzoeningscommissie en niet aan een eventuele stijging van het aantal bouwgeschillen. "Dat laatste zou een totaal verkeerde conclusie zijn", luidt het.

In totaal namen 1.230 bouwers of verbouwers contact op om meer informatie en advies te krijgen over technische bouwgeschillen. Van deze 1.230 contacten werden 86 bouwgeschillen bij de Verzoeningscommissie ingediend in 2007. Een jaar eerder waren dat er 36.

De Verzoeningscommissie Bouw werd in 2002 opgericht op initiatief van de bouwsector en Test-Aankoop en is bevoegd om technische geschillen te behandelen tussen particulieren enerzijds en aannemers en/of architecten anderzijds.

Bron : www.hln.be

18:21 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.