04-11-07

Controle electriciteit bij verkoop woning uitgesteld

Controleverslag van de elektriciteitsleidingen is uitgesteld tot 1 juli 2008

De verkoper van een woning is verplicht door een erkend controleorgaan een verslag te laten opmaken van de elektriciteitsleidingen. Deze controle kost ongeveer 120 euro.

Door het KB van 7 juni 2007 gepubliceerd in het BS van 19 juni wordt de inwerkingtreding van de reglementering andermaal uitgesteld naar 1 juli 2008.

Deze verplichting geldt voor gebouwen die voor 1981 gebouwd werden.

"Het controleverslag kan zowel positief als negatief zijn. Dit heeft geen invloed op de verkoop van de woning. Maar de koper zal tenminste weten wat hij koopt", verduidelijkt Bernard Lambert van de controlefirma Vinçotte.

Zonder verslag kan er geen verkoop plaatsvinden. "Het verslag wordt bij de officiële verkoopakte gevoegd. Hoe het zit bij een gift of een erfenis is nog niet duidelijk", aldus de koninklijke federeatie van notarissen.

Enkel officiële elektriciens kunnen de aanpassingswerken in de oude woningen uitvoeren, omdat er schema's en facturen moeten worden afgeleverd. Voor de toekomstige koper biedt het koninklijk besluit een extra bescherming tegen wanpraktijken.

Bron : http://www.ikv.be/advies/20070701electricteit.html

Besluit : http://mineco.fgov.be/energy/electricity/electricity_secu...

07:25 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

verkoop vn woning gebouwd in 1981 volgens de notaris dient de electriciteit vn onze woning nagekeken te worden,omdat ze te koop staat.De plannen dateren vn 1981,maar het huis is pas in gebruik genomen eind 1981??Is dat nazicht wettelijk verplicht??

Gepost door: Rita Heidbuchel | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.