29-04-05

Over cementeren bezetten plakken bepleisteren ... deel 4

Gipsblokken 
 
Yoor de verwezenlijking van binnenwanden, kan men eveneens gipsen tegels of blokken gehruiken. Deze blokken hebben gewoonlijk:
- een goede mechanische weerstand
- een goede vuurbestendigheid
- een gunstigere thermische en akoestische isolatie (gezien hun massa voor de absorptie ).

Deze blokken worden gemaakt met pen- en gatverbindingen teneinde hun plaatsing te vergemakkelijken die gebeurt met verlijming. Er bestaan verschillende dikten (van 5 tot 10 cm), deze tegels worden volledig droog geleverd (let er we] op ze op de werf te beschermen) en hebben een glad oppervlak. Yoor de afwerking (schilderen of behangen), stopt men de porien en de voegen dient met een lijm op basis van gips.

Het cementeren of bezetten

Het buitencementeerwerk wordt pas uitgevoerd nadat de buitenkant volledig is afgewerkt. Metselwerk in betonblokken moet tenminste reeds drie maanden zijn voItooid, zodat het geheel voldoende is gedroogd vooraleer men overgaat tot cementering.
Om barstvorming te voorkomen (krimpbarsten), wordt de raad gegeven de oppervlakken vooraf tc bedekken met aangepaste stoffen. Dit wapent de cementering. De beste tijd voor de uitvoering is kalm weer en betrokken lucht. De aan de gang zijnde werken of de voltooide werken moeten worden bedekt met zeilen om ze te beschermen tegen de zon of de regen. Er moeten ook voorzorgen worden genomen am een te vlugge droging of de vorst tegen te gaan (het oppervlak gedurende enkele dagen vochtig maken).

13:39 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.