16-03-05

Twee maal geld besparen dankzij energiezuinige investeringen - 14/03/2005

Dankzij het ruim aanbod aan premies, heeft de Vlaming ontdekt dat energiebesparende investeringen wel degelijk lonen. Milieu- en budgetvriendelijk wonen hoeven niet aan elkaar tegengesteld te zijn. Acht energiepremies maken dat je energiebesparende investeringen rechtstreeks bij je jaarlijkse belastingaangifte kan inbrengen en dit tot maximum 620 euro bij nieuwbouw en 750 euro bij renovatie. Zo is het nu bijzonder interessant geworden om je oude cv-ketel te vervangen door een nieuwe, om je dak te isoleren, om superisolerende beglazing te plaatsen, of om te investeren in een zonneboiler.

In combinatie met gelijkaardige initiatieven van de netbeheerders van de elektriciteitsdistributie, vormt dit niet alleen een goede zaak voor het milieu, maar ook een welkome besparing voor ieders portemonnee!

Op de energiewebsite van de Vlaamse overheid www.energiesparen.be kan elke burger in Vlaanderen nagaan op welke energiebesparende maatregel hij beroep kan doen.

Vul je postcode in en zie meteen van welke premies je kan genieten. De bijzonder handige premiemodule geeft je een overzicht van alle federale steunmaatregelen en gewestelijke en gemeentelijke subsidies die in jouw woonplaats van kracht zijn.

Bron : www.livios.be

 


04:40 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.