09-03-05

Wat is houtskeletbouw?

Sinds mensenheugenis is hout een bouwmateriaal bij uitstek geweest. Onze voorvaderen bouwden duizenden jaren geleden al met hout. Deze methode is dan ook door de jaren heen verder geƫvolueerd wat de aanleiding is van houtskeletbouw. In Canada, De Verenigde Staten, Scandinavische landen en bebergde (koude) landen zoals Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland is houtskeletbouw de meest gebruikte bouwmethode en bovendien tot in de perfectie ontwikkeld. Bij houtskeletbouw bestaat de constructie uit een structuur uit een skelet van stijlen en regels met 40 of 60 cm als hartafstand waartussen isolatie geplaatst wordt. Dit skelet wordt aan de binnenzijde verstijfd met OSB platen die op wanden en vloeren worden geplaatst. De dakconstructie bestaat meestal uit brede keperplanken welke het toelaten om een optimale dakisolatie te verkrijgen.

In ons systeem halen wij een globaal isolatiepeil van minder dan K-30 wat zeer goed scoort ten opzichte van de verplichte K-55, waardoor men aanzienlijk bespaart op de jaarlijkse energiefactuur.

Aan de buitenzijde wordt een isolerende houtwolplaat geplaatst om de koude brug van de houten stijlen op te vangen. Deze houtwolplaat zorgt ervoor dat een damp-open constructie bekomen wordt

Meer informatie : http://www.horemans-hsb.be/Houtskeletbouw.html


17:00 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.