23-02-05

bouwers ontlenen langer door nieuw fiscaal regime

Het fiscale regime voor woonkredieten dat sinds dit jaar in voege is, zal ervoor zorgen dat de gemiddelde looptijd van woonkredieten stijgt van 20 tot 25 à 30 jaar. Het fiscale voordeel weegt zwaarder door als men langer ontleent.' Dat zegt John Romain van de Immotheker, de dienstverlener voor woningkredieten
 
De Immotheker introduceerde de hypotwister op haar website http://www.immotheker.be waarmee kredietnemers kunnen nagaan of een herfinanciering bij een andere kredietinstelling interessant is.

Door het nieuwe fiscale regime verdwijnt het oude en ingewikkelde systeem van de intrestaftrek en de belastingvermindering voor kapitaalaflossingen en verzekeringspremies. Het wordt vervangen door een eenvoudige aftrek voor de enige woning. Die basisaftrek geldt ongeacht het bedrag van de lening en de waarde van het aangekochte huis.
Het basisbedrag van deze aftrek bedraagt 1.860 euro per persoon. Tijdens de eerste tien jaar na het afsluiten van de lening wordt dat bedrag verhoogd met 620 euro tot 2.480 euro. Vanaf drie kinderen ten laste komt daar nog eens 60 euro bij.

Bron : www.tijd.be
 

07:35 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.