19-01-05

Veiligheidscoördinatie krijgt negatief advies

De versoepeling over de veiligheidscoördinatie stuitte onlangs op negatief advies van de Raad van State. In afwachting van een definitief – en negatief? - besluit, blijft het aanstellen van een veiligheidscoördinator dus verplicht voor iedereen.
 
Dit vernam de redactie van Livios uit goede bron. Normaal zou er vanaf 1 januari een nieuwe regelgeving gelden die de bouwheren van kleine bouwwerken vrijstelt van de verplichting om een veiligheidscoördinator aan te stellen. Dit zou een grote vereenvoudiging van de rol van een veiligheidscoördinator met zich meebrengen.
 
Door het recente negatieve advies van de Raad van State, lijkt hier nu toch geen verandering in te komen. De komende weken zullen uitsluitsel brengen over deze materie. Ondertussen zijn er in de sector vele misverstanden en verkeerde interpretaties gegeven aan de diverse communicaties die al zijn verschenen over de wetswijziging.
 
Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat voorlopig alles bij het oude blijft en de regels op de veiligheidscoördinatie, zoals vastgelegd in het KB van 25 januari 2001, van kracht blijven. Klik hier om deze inhoud te bekijken
 
Ook de Bouwunie vraagt dringend een wettelijke basis voor de versoepeling van de regeling omtrent veiligheidscoördinatie. Volgens hen laat de vereenvoudiging al lang genoeg op zich wachten en is deze onontbeerlijk om de regeling op een meer realistische leest te schoeien.
Bron : www.livios.be
 
 
 
 
 

13:01 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.