13-12-04

Bouwbedrijf BESIX bouwt hoogste toren ter wereld

De joint venture Samsung-BESIX-Arabtec zal in januari 2005 beginnen met de bouw van de Burj Dubai Tower in opdracht van Emaar Proporties, een in Dubai beursgenoteerd vastgoedbedrijf.
Dat heeft de directie van BESIX donderdag tijdens een persconferentie in de hoofdzetel bekendgemaakt. De toren, die in Dubai komt en 705 meter hoog moet worden, zal een hotel, appartementen en kantoorruimten herbergen.

De Burj Dubai Tower, wat 'de toren van Dubai' betekent, maakt deel uit van het Burj Dubai District, dat naast de wolkenkrabber ook The Dubai Mall, 's werelds grootste shoppingcenter, zal omvatten. Opdrachtgever van de toren is Emaar Properties, dat vandaag nog een tiental grote vastgoedprojecten heeft lopen. Voor de architectuur tekende het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. Zij verwezenlijkten onder meer de Sears Tower in Chicago en de National Commercial Bank in Jeddah.
De joint venture haalde het contract, dat een waarde van 875 miljoen dollar heeft, binnen na elf maanden van studies en onderhandelingen. De participatie van BESIX bedraagt, net zoals die van het Zuid-Koreaanse Samsung, 35 pct. Arabtec participeert voor 30 pct.

"De werken in Dubai starten op 1 januari 2005 en de einddatum is voorzien rond eind november 2008. In totaal zullen de werken dus 47 maanden in beslag nemen", aldus Bart Wuyts, directeur communicatie bij BESIX. "De bouw van deze 'hoogste toren ter wereld' betekent voor ons bedrijf een nieuwe referentie op wereldvlak en zal ongetwijfeld nieuwe dimensies voor ons openen", aldus de BESIX-directie.
Bron : www.gva.be en www.bouwenwonen.net

08:53 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.