10-11-04

Aftrek woonlening wordt voor iedereen gelijk

e regering heeft beslist om de fiscale behandeling van woonleningen op een andere leest te schoeien. Jonge gezinnen zullen in de eerste jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen. Voor de aankoop van een bestaande woning zal men voortaan ook van dezelfde fiscale voordelen kunnen genieten als bij een nieuwbouw.
 
De nieuwe wetgeving zal gelden voor alle hypothecaire leningen die na nieuwjaar 2005 worden afgesloten. De aftrekken worden voor ieder gelijk, ongeacht hoeveel men leent en wat men verdient. Voor het bouwen, verbouwen of kopen van een woning geldt een basisbedrag van 1.860 euro fiscale aftrek per jaar. Elk van de partners kan dat inbrengen. Zolang de lening loopt, kan elk echtpaar jaarlijks dus 3.720 euro inbrengen. Voor een eerste woning mag daar gedurende tien jaar nog een extra aftrek van 1.240 euro per echtpaar (620 euro per partner) worden bijgeteld.
 
Als het gezin minstens drie kinderen telt, mag het nog 120 euro extra aftrekken. De maximale aftrek tijdens de beginjaren voor een kinderrijk gezin wordt aldus 5.080 euro.
 
De regering is van mening dat vooral jonge echtparen en gezinnen uit de middenklasse voordeel zullen hebben bij deze nieuwe regeling.

11:12 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Alleen jammer... ... dat het niet met terugwerkende kracht is!

Gepost door: Kaajee | 12-11-04

Goedkeuring parlement ??? Is deze regeling reeds goedgekeurd in het parlement ? In Knack (10 november 2004) lees ik dat dit voorstel nog goekgekeurd moet worden door het parlement. Een aantal jaren geleden was er ook veel heisa omtrent het verbieden van koppelverkoop grond-woning en dit verbod is een stille dood gestorven na veel lobby-werk door de bouw- en immosector ...

Gepost door: Geronimo | 13-11-04

. Ik zal het alleszins op de voet blijven volgen en zal nieuwe informatie hierover posten op mijn blog.

Gepost door: Koenraad | 13-11-04

De commentaren zijn gesloten.