07-11-04

Historische hervormingen woonleningen op til

Er is een historische hervorming op til van de fiscale behandeling van woonleningen. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is. Voor de aankoop van een nieuwe woning zal men voortaan ook van dezelfde voordelen genieten als bij een nieuwbouw.

De nieuwe wetgeving geldt voor alle hypothecaire leningen die na nieuwjaar 2005 worden afgesloten. Voor het bouwen, verbouwen of kopen van een woning geldt een basisbedrag van 1860 euro fiscale aftrek per jaar. Elk van de partners kan dat inbrengen. Zo lang de lening loopt, kan elke echtpaar per jaar 3720 euro inbrengen.

Bron : www.hln.be

14:59 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Senior Developer Wij hebben reeds het dossier getekend bij de bank op 9/11/2004 maar de hypothecaire akte bij de notaris is nog niet verleden.
Bepaalt deze laatste datum welk systeem van toepassing is ?
We zijn beide bediende met een gemiddeld inkomen, hebben 2 kinderen en lenen een bedrag van +/- 67.000€ op 15 jaar met een vaste rente van +/- 4,40% en met vaste kapitaaldelgingen. Welk v/d 2 systemen is ons geval het beste, het oude of het nieuwe ?
Dank u bij voorbaat.

Gepost door: Eric Deferm | 19-11-04

De commentaren zijn gesloten.