15-09-04

Belgische woning acht procent duurder in 2003

De prijzen van woningen in België zijn in 2003 gemiddeld met 8 procent gestegen tegenover 2002.
 
Dat blijkt uit een analyse die ERA, een internationaal netwerk van makelaars maakte in veertien (West-)Europese landen. De stijging is minder sterk dan in de meeste andere landen, waar de woningprijzen sowieso al hoger liggen dan bij ons.
 
De prijzen van residentieel vastgoed stegen in 2003 het sterkst in Groot-Brittanië (+22 procent), Spanje (+18 procent) en Zweden (+17,8 procent). In Nederland stegen de prijzen nauwelijks (+1,1 procent) en in Duitsland daalden de woningprijzen zelfs met 3,5 procent.
 
De opwaartse trend tekent zich het sterkst af in steden. In Londen, waar de prijzen extreem hoog liggen, is een woning iets goedkoper geworden. Brussel zal nog duurder worden, onder meer door de komst van tienduizenden koopkrachtige nieuwe Europeanen, maar Brussel blijft de goedkoopste hoofdstad van alle onderzochte landen. In 2003 werden in ons land 5.242 meer huizen verkocht dan het jaar voordien, een stijging van 4,1 procent. Van alle onderzochte landen steeg het aantal woningverkopen het sterkst in Spanje (+108 procent), waar in 2003 meer vakantiewoningen verkocht werden dan het totaal aantal woningen dat in België van eigenaar veranderde.
ERA verwacht dat de woningprijzen in Europa zullen blijven stijgen omdat mensen liever in vastgoed investeren door de lage rente en de zwakke aandelenmarkt.
Bron : www.bouwenwonen.net en www.gva.be

12:22 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.