17-05-04

Ruim 2.000 mensen betogen voor beter wonen

 In Gent hebben ruim 2.000 mensen betoogd voor betere en betaalbare woningen. De manifestatie ging uit van het Platform Wonen en is onderschreven door 45 organistaties onder wie de vakbonden, de gezinsbond, en diverse armoedeorganisaties.

Een volgende Vlaamse regering, zo zeggen de betogers, moet echt werk maken van het grondwettelijk recht op behoorlijke huisvesting. Het Platform Wonen vraagt minstens een verdubbeling van het budget voor huisvesting en een minister die de hele rit uitdoet in plaats van vijf Vlaamse excellenties in vijf jaar.

Met de slogan "Menswaardig wonen voor iedereen" willen de organisaties dat de volgende Vlaamse regering werk maakt van een woonbeleid waarin kwaliteit en betaalbaarheid prioriteiten zijn.

"De helft van de huurders spendeert op dit moment meer dan een vijfde van zijn inkomen aan de huur", zegt Geert Inslegers van het Platform Wonen. Veel van die mensen wonen dan nog in huizen die in slechte staat zijn. Dat geldt voor één huurder op de vijf. En zelfs voor één eigenaar-bewoner op de tien."

"Er is met andere woorden een gevoelige kwaliteitsverbetering van het woonbestand nodig, en een betere afstemming van prijs en kwaliteit en prijs en inkomen. Het moet ook niet alleen voor tweeverdieners of mensen met een hoog inkomen mogelijk zijn te bouwen of te kopen. Daarvoor zullen de grondprijzen beter beheerst moeten worden", aldus nog Inslegers.
Bron : VRT-nieuws en
www.bouwenwonen.net

12:37 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.