15-05-04

Vlaams Blok over wonen

Voor het Vlaams Blok is eigendom een wezenlijk recht. De partij meent dan ook dat Vlamingen eigendom moeten kunnen verwerven. Lage erfenisrechten en verlaagde rentevoeten voor grote gezinnen en minder gegoede Vlamingen moeten uitgebreid worden.

Bouwgrond is schaars en duur door de strengere ruimtelijke ordening en de instroom van buitenlandse bemiddelden. Een eigendomspolitiek moet Vlamingen helpen aan redelijke prijzen eigendom te kopen.

Om diverse redenen zullen vele Vlamingen blijven huren. Als heel wat Vlamingen de prijzen van de vrije huurmarkt niet meer kunnen dragen, moet de overheid goedkope, van basiscomfort voorziene woningen aanbieden.

Het Vlaams Blok bepleit de volledige depolitisering van de sociale huisvestingssector. De sociale huursector moet volledig in handen van het gewest komen. Eén gewestelijke en gedepolitiseerde huisvestingsmaatschappij, onder controle van het Vlaams Parlement, moet het Vlaamse sociale huurstelsel verzorgen.

Het Vlaams Blok bepleit extra sociale woningen niet te realiseren via grootschalige sociale woonprojecten, die getto's creëren, maar integendeel te kiezen voor kleinschalige bouwprojecten met een optimale sociale mix.

Bron : www.platformwonen.be

07:16 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.