15-05-04

CD&V over wonen.

CD&V zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot een betaalbare en kwaliteitsvolle woning: CD&V voert een bouw- en renovatiepremie in van maximum 12.500 euro, afhankelijk van het inkomen.

De partij verlaagt de registratierechten bij de aankoop van een eerste gezinswoning tot vijf procent (deze tarieven zijn meeneembaar in geval van (echt)scheiding en/of co-ouderschap). De huur van een woning wordt geplafonneerd op 1/5 van het gezinsinkomen (invoering van een huurtoelage als tussenkomst in de huur van de laagste inkomens).

CD&V moedigt het levenslang wonen aan met fiscale prikkels om verbouwingsinvesteringen te doen waarbij grotere woningen worden omgebouwd tot kleinere wooneenheden.

CD&V geeft sociale huisvestingsmaatschappijen opnieuw de nodige financiële slagkracht: we breiden het aanbod sociale huur- en koopwoningen uit door een krachtige verhoging van de middelen voor traditionele sociale woningbouw. Tegen 2009 moet het woningaanbod in elke gemeente voor minstens tien procent een sociaal karakter hebben.

 
Bron : www.platformwonen.be

07:22 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.