29-04-04

Aannemer-oplichters persen bejaarde af

 AALST - Twee aannemers uit Aalst zijn door de correctionele rechtbank van Dendermonde samen veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee waren erin geslaagd een bejaarde man op te lichten door ongevraagd voor meer dan 24.000 euro herstellingswerken aan z'n huis uit te voeren. Omdat het slachtoffer de werken niet kon betalen, verplichtten de aannemers hem z'n kasbons af te geven. Bovendien bleek later dat de werken niet goed werden uitgevoerd.

De rechtbank van Dendermonde oordeelde gisteren dat Patrick De V. (49) en Leo De R. (51), beiden uit Aalst, met een listige truc aan veel geld geraakten van een bejaarde man. Voor de aannemer-oplichters was hij een makkelijk en weerloos slachtoffer.

In september 2001 boden Patrick De V. en Leo De R. het slachtoffer aan z'n schoorsteen te herstellen. Tegelijk zou het duo ook enkele herstellingswerken uitvoeren aan de dakgoot. De man ging op het voorstel in en volgens de prijsofferte zou hem dat slechts 5.000 euro kosten. Maar na elke kleine herstelling waren weer nieuwe werken noodzakelijk, aldus de aannemers.

De eigenaar liet begaan, maar op het einde van de rit vroegen de twee oplichters uit Aalst aan de bejaarde man 24.000 euro. Toen bleek dat de man die som niet kon betalen, werd hij door de oplichters verplicht een lening bij de bank af te sluiten en al z'n spaargeld en kasbons af te geven. Om alle sporen te wissen besloot Patrick De V. de kasbons niet zelf te innen, maar dat z'n dochter te laten doen. Een buurman van het slachtoffer herkende gelukkig de daders. Bovendien bleek ook nog dat de herstellingen niet goed waren uitgevoerd en de eigenaar een degelijk aannemersbedrijf moest inhuren om alles terug te herstellen.

De rechtbank veroordeelde gisteren Patrick De V. tot een gevangenisstraf van zes maanden. Leo De R. moet van de rechter een jaar achter de tralies. Ze moeten ook alle kosten aan het slachtoffer terugbetalen.

Bron : Het Nieuwsblad

12:07 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.