17-04-04

Mooi stukje televisie : De verbouwing

Begonnen als een aantal losse documentaires, maar inmiddels uitgegroeid tot een serie. Vanaf 2 april zendt de NCRV acht keer De Verbouwing uit, een serie van Frans Bromet. De documentairemaker is meer dan betrokken bij het onderwerp, want ook zijn eigen huis werd het afgelopen half jaar verbouwd: "Ik heb nog geprobeerd om deze op te nemen voor de serie, maar ik merkte al snel dat het onmogelijk was om mezelf te interviewen. Deze verbouwing zou wel een goede voor de serie geweest zijn, want er is heel veel mis gegaan".

De Verbouwing begon als documentaire binnen NCRV Dokument. Nadat een van deze documentaires buiten de zendtijd van dat documentaireprogramma een hoge kijkdichtheid haalde, ontstond bij Bromet het idee er een aparte serie van te maken. "Via de inspanningen van NCRV en de netcoördinator van Nederland 1 is het zover gekomen." Tijdens het maken van de serie is Frans Bromet veel vreemde situaties tegengekomen. Dat blijkt wel uit de verbouwingstips die op deze site te zien zijn. Maar wat is nu het meest bizarre dat hij meemaakte?

"Eén van de opmerkelijkste kwesties was dat we twee verbouwingen hadden waarvan de vrouw zwanger was en allebei die verbouwingen hebben we niet af kunnen maken. Om met de verbouwing zelf om te gaan én Frans Bromet over de vloer te hebben, werd de zwangere dames teveel. Bovendien werd de vrouw des huizes van De Verbouwing in Broek in Waterland tijdens de opnamen zwanger, waardoor deze langdurige verbouwing na enige tijd werd stilgelegd. De les hieruit: verbouwen en zwangerschap gaan niet samen."

Meer info : http://info.omroep.nl/ncrv?nav=gaqzHsHtGPHoEfE en http://www.bromet.nl/producties/tvprogrammas.php 09:08 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.