29-03-04

Senioren besparen energie

LEUVEN - De jarige minister Freya Van Den Bossche (SP.A) gaf gisteren het startschot voor het project Senioren in actie voor een duurzame wijk. Ze deed dat in het Ruelenspark in Heverlee. Met eenvoudige ingrepen kunnen de senioren er hun huisjes een pak zuiniger maken.
Federaal minister Freya Van Den Bossche maakte een som van 45.000 euro vrij om het project mee vorm te geven. In ruil kreeg ze gisteren een rondleiding in de wijk Ruelenspark en ging ze bij bewoonster Maggy De Wandelaer (79) thuis kijken hoe het geld zal worden aangewend.
Spaarlampen indraaien
Het project kadert in het Platform Lokale Agenda 21. Dat wil duurzame ontwikkeling in Leuven stimuleren, onder meer door te bekijken hoe senioren energie kunnen besparen in hun huizen.
Maggy De Wandelaer woont op nummer dertien. ,,Besparen? Met spaarlampen in te draaien, hé'', vertelt ze. ,,En door een aluminiumplaat achter de verwarming te plaatsen. Maar op de verwarming zelf wil ik niet besparen, hoor.''
,,Een goede verwarming is nodig op onze oude dag'', vindt de vrouw. ,,Ik kan ook wel wat zuiniger koken. Ik kook op elektrische platen en die blijven nog warm nadat je die hebt uitgedraaid.''
Er staat nog een ander project op stapel in het kader van de Lokale Agenda 21. Er werd een kippenren gebouw en weldra zitten er kippetjes om het groente-, fruit- en tuinafval te verwerken.
Bron : Het Nieuwsblad

14:07 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.