28-03-04

Banken verlagen hypotheekrente

 Fortis Bank, de marktleider op de hypotheekmarkt, verlaagt op 31 maart de tarieven van haar woonkredieten met 15 à 40 basispunten. KBC Bank zet een dag later ook stevig het mes in haar tarieven. De banken reageren op de dalende marktrente door de beursonrust.

Lagere aandelenkoersen drijven beleggers naar vastrentend overheidpapier. Daardoor zakte het rendement op de tienjarige Belgische overheidsobligaties donderdag tot 4 procent. Begin september vorig jaar, toen Fortis Bank de woonrente verhoogde, was dat nog 4,30 procent.

Fortis Bank verlaagt het tarief van de formule met een vaste rente op 20 jaar met 35 basispunten tot 6 procent. KBC Bank zakt voor deze formule met 30 basispunten, ook tot 6 procent.

De formule waarbij de rente eerst tien jaar vastligt en dan om de vijf jaar kan wijzigen, valt bij Fortis en KBC terug tot 5,75 procent (min 25 basispunten). Voor de populaire formule met een jaarlijks aanpasbare rente gaat Fortis Bank van 4,25 naar 4,10 procent, KBC Bank van 4,30 naar 4,05 procent.

Dexia Bank meldt dat ze mogelijk ook verlaagt. De bank wijst erop dat ze tijdens Batibouw al een beperkte verlaging doorvoerde. ING België hanteert sinds kort een systeem waarbij het frequent de tarieven kan aanpassen in functie van de rente-evolutie. 'Als de rente zakt, dalen onze tarieven automatisch', luidt het bij ING België. De prijsbreker AXA Bank meldt dat hij allicht scherp zal reageren op de actie van de grote banken.
Bron : Tijd.net

19:33 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.