24-03-04

Veiligheidscoördinatoren zijn boos op ministers di 23/

Veiligheidscoördinatoren zijn boos op ministers
 
di 23/03/04 - Er worden momenteel al veel veiligheidscoördinatoren voor kleine bouwwerken afgezegd. Dat is het gevolg van de aankondiging afgelopen weekend op de superministerraad dat zo'n coördinator niet meer nodig zou zijn.
 
De nationale vereniging van veiligheidscoördinatoren (VCCS) maakt zich boos over de grote verwarring bij de bevolking over de nieuwe regeling: heel wat bouwers zegden hun contracten op na de berichten van afgelopen weekend. De veiligheidscoördinatoren gaan ook een kortgeding aanspannen tegen de bevoegde minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A).

Staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie Kathleen Van Brempt (SP.A) zette daarna de puntjes op de i en liet weten dat iedereen die dit jaar een woning bouwt of verbouwt nog een beroep moet doen op een veiligheidscoördinator. Het nieuwe systeem gaat pas op 1 januari 2005 in. "Het gaat dus niet op om contracten met veiligheidscoördinatoren nu stop te zetten", zei ze.

Daarnaast beklemtoont ze dat in het nieuwe systeem de veiligheidscoördinatie voor kleine bouwwerken niet verdwijnt. Voor grote bouwwerken wijzigt er niets, behalve een vereenvoudiging van het systeem. Voor kleine bouwwerken blijft de coördinatie bestaan, maar wordt de architect of aannemer gestimuleerd om die taak op zich te nemen.

Bron : www.vrtnieuws.net03:50 Gepost door Antraciet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.