uuuuuuuuuuuuuu
ttttttttttttttttttt

19-05-17

rrrrrrrrrrrrrr

Kaart zonnepanelen

eeeeeeeeeeeeeee

Om nog meer mensen, bedrijven en organisaties te overtuigen om zonnepanelen of een zonneboiler op het dak te plaatsen, heeft het Vlaams Energieagentschap (VEA) een 'zonnekaart' uitgewerkt. Dat is een online toepassing waarop iedereen meteen kan zien of zijn of haar dak geschikt is voor zonnepanelen of -boiler, hoeveel de installatie kost en wat de terugverdientijd is.

Nu heeft één op de acht gebouwen in Vlaanderen zonnepanelen of een zonneboiler. "Dat betekent dat er nog heel veel potentieel is", zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). "Met de Vlaamse zonnekaart kan elke Vlaming zien hoe goed zijn of haar dak scoort en hoeveel een installatie hem of haar zou kosten en wat die zou opbrengen", zegt de minister. "Zonne-energie is niet duur meer en vooral winstgevend. Bovendien zijn de meeste daken geschikt. Dat kan iedereen nu met eigen ogen vaststellen."

De zonnekaart is terug te vinden op energiesparen.be/zonnekaart. Wie zijn adres ingeeft, ziet meteen of het dak ideaal (groen), bruikbaar (geel) of beperkt tot niet bruikbaar (oranje) is voor zonnepanelen of een zonneboiler. Voor elk ideaal of bruikbaar dak berekent de zonnekaart de kostprijs en de terugverdientijd.

De berekeningen gebeuren standaard voor een doorsneegezinsverbruik, maar je kan de instellingen eenvoudig aanpassen en een persoonlijke berekening uitvoeren. De toepassing beschikt ook over profielen voor grote verbruikers, zoals bedrijven, scholen of supermarkten.

Systeem plat
Kort na de lancering ligt de Zonnekaart al plat. "Blijkbaar zijn de mensen erg nieuwsgierig geworden, wat me alleen maar verheugt. Maar als teveel mensen tegelijk naar de Zonnekaart surfen, ligt het systeem plat. Dus daarom geef ik de raad even te wachten en het later opnieuw te proberen", zegt Minister Tommelein.

zzzzzzzzzzzzzz

17:46 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

06-07-11

rrrrrrrrrrrrrr

Velux waarschuwt voor glasbreuk bij dakramen

eeeeeeeeeeeeeee

Velux, het van oorsprong Deense bedrijf dat dakramen levert, heeft woensdag via advertenties in kranten gewaarschuwd voor spontane glasbreuk bij een bepaald model glasramen. Velux gaat de bewuste beglazing van zo'n 9.000 vensters in België gratis vervangen, zo is woensdag bij het bedrijf vernomen.

Het gaat om ramen van een klein type, maximaal 39 centimeter breed, die gemaakt en verkocht werden tussen 1997 en 2003. "Het gaat bovendien om een specifiek soort beglazing. De klant moet dus zeker de beglazingscode controleren", aldus woordvoerder Yves Sottiaux van Velux. De code moet het nummer 59 bevatten in combinatie met nummer 8 of letter Y.

Bij dit soort dakramen, kan het glas onder bepaalde omstandigheden spontaan gaan barsten en loskomen. "In België hebben we een 50-tal beglazingen van dit type vervangen. Niemand was gewond geraakt", verklaarde de woordvoerder. Velux heeft de bewuste beglazing verkocht in 19 landen en heeft weet van slechts een viertal lichtgewonden door glasbreuk.

Om elk risico in de toekomst uit te sluiten, kan de klant de betrokken dakramen nu gratis laten vervangen. "We willen onze verantwoordelijkheid nemen", zegt de woordvoerder. Men neemt best contact op via de website www.velux-pw.be of via het gratis telefoonnummer 0800/18.165. Bron : www.hln.be

zzzzzzzzzzzzzz

09:49 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

30-01-11

rrrrrrrrrrrrrr

Zonnepanelen bij 90.000 Vlaamse gezinnen

eeeeeeeeeeeeeee

media_xl_4033038.jpegVlaanderen telt vandaag al ongeveer 90.000 kleine, huishoudelijke zonnepaneleninstallaties. Dat bericht De Zondag. Het aantal ontvangen aanvragen tot toekenning van groenestroomcertificaten voor kleine zonnepaneleninstallaties (kleiner dan of gelijk aan 10kW) bleef van maand tot maand redelijk stabiel in 2010. Aan het einde van het jaar was er een toename.
 
Tot augustus 2010 ontving de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) maandelijks rond de 2.500 aanvragen. Tussen september en november was er een stijging van het aantal maandelijks ontvangen aanvragen tot ongeveer 3.500 per maand.
 
In december was er een piek met bijna 6.000 aanvragen, die veroorzaakt werd door de aangekondigde verlaging van de subsidies begin januari 2011.
 
Vorig jaar werd in Vlaanderen 430.000 Megawattuur zonne-energie geproduceerd, goed voor 15 procent van alle in Vlaanderen geproduceerde groene elektriciteit en 1 procent van de totale in Vlaanderen verbruikte elektrische energie. Bron : www.hln.be

zzzzzzzzzzzzzz

17:28 Gepost door Antraciet in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

27-06-10

rrrrrrrrrrrrrr

100% lenen voor een huis kost meer

eeeeeeeeeeeeeee


Wie een huis wil kopen, kan bij de bank nog steeds het volledige aankoopbedrag lenen. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan vast.

 

Uit de studie van ING blijkt dat mensen die een huis kopen, een steeds groter deel van de aankoopprijs uit eigen zak betalen. De persoonlijke inbreng is sinds 2000 steeds groter geworden. “Eind december 2009 bedroeg de persoonlijke inbreng van de inkoper 37,6 procent”, zegt ING-econoom Julien Manceaux. Hij baseert zich op cijfers van de Nationale Bank. “Wanneer je de bedragen die ontleend worden, vergelijkt met het totaalbedrag van de transacties van verkochte huizen, is er een deel dat niet via de hypothecaire markt passeert. Het percentage is een beetje overschat, maar we kunnen het niet nauwkeuriger meten met die cijfers.”

Wie niet over een spaarboekje beschikt of steun van ouders krijgt, moet dus langer sparen om een woning te kopen, concludeert de econoom. In het geval van jonge gezinnen is het zeer waarschijnlijk dat het om spaargeld van de ouders gaat. “Maar ook mensen die voor de tweede keer een huis kopen, moeten hun inbreng uit spaargeld halen als de onroerende meerwaarde niet volstaat of als er geen meerwaarde is, bijvoorbeeld door verkoop met verlies”, legt Julien Manceaux uit.

Kredietpolitiek niet strenger geworden

Vragen banken effectief een grotere eigen inbreng vooraleer ze een woonkrediet toekennen? Een rondvraag bij enkele grootbanken leert ons dat ze hun krediet niet strenger gemaakt hebben. KBC, ING en Dexia zeggen de kredietpolitiek niet te hebben veranderd.

“Bij KBC kan tot 110 procent van de aankoopprijs geleend worden”, legt woordvoerster Virginie Lauwers uit. Ze merkt wel dat door de hogere huurprijzen er meer geleend wordt. “Daardoor wordt de leninglast hoger. De ontleners zorgen er daarom zelf voor dat ze eigen middelen hebben om die leninglast lager te houden. Het is dus een stimulans om de eigen middelen zo hoog mogelijk te houden.”

Ook bij ING is de kredietpolitiek niet veranderd. Volgens Ilse De Muyer ontleent meer dan de helft van het jongere segment (-35 jaar) 100 procent van het bedrag.

De toekenningscriteria bij Dexia zijn evenmin verstrengd. Kredieten met een quotiteit boven 100 procent of kredieten die niet volledig gedekt zijn door een hypothecaire inschrijving, zijn nog steeds mogelijk met een theoretisch maximum van 110 procent”, horen we bij Ulrike Pommee. 

Bij Landbouwkrediet geldt: hoe hoger het risico hoe hoger de prijs. Boven de 80 procent wordt een meerprijs aangerekend.

Lees verder : http://netto.tijd.be/geld_en_gezin/lenen/100-_lenen_voor_...

zzzzzzzzzzzzzz

11:12 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

30-04-10

rrrrrrrrrrrrrr

Succes zonnepanelen doet stroomprijs met 20% stijgen

eeeeeeeeeeeeeee

zonnepaneel

 

Door het enorme succes van de zonnepanelen en de komst van windparken op zee zal de totale stroomfactuur in 2013 stijgen met 20 procent. Daar heeft Eandis op gewezen tijdens de algemene vergadering. De netbeheerder vraagt daarom om een deel van die extra factuur nu al te mogen doorrekenen.

Het succes van de zonnepanelen is veel groter dan ooit verwacht. Niet zozeer de panelen geplaatst door particulieren, maar de grote projecten door bedrijven doen de factuur spectaculair stijgen. In de meerjarentarieven voor de periode 2009-2012 trok Eandis jaarlijks 20 miljoen euro uit voor de betaling van groenestroomcertificaten. Maar dat is onvoldoende gebleken. Over die vier jaar is er een onderbugettering van 300 miljoen euro voor Eandis.
 
Eandis wil dat geld recupereren. Indien dat bij de nieuwe meerjarentarieven 2013-2016 zou gebeuren, betekent dit een stijging van de distributienettarieven met 30 pct. Voor een modaal gezin betekent dit een stijging van 200 naar 260 euro. Worden daar nog eens de extra kosten die hoogspanningsbeheerder Elia heeft als gevolg van de windparken op zee bijgeteld, moeten de distributie- en transporttarieven zelf met 50 pct stijgen. Voor de jaarlijkse factuur van een gemiddeld gezin betekent dit een stijging met 20 pct.
 
'Mattheüseffect'

Om toch die bruuske stijging te vermijden, vraagt Eandis om de stijging met 30 pct van het distributienettarief nu al te mogen doorrekenen. Dat zou een stijging in 2010, 2011 en 2012 met 10 pct betekenen. Eandis knoopt daarover gesprekken aan met de regulatoren en de Vlaamse regering.
 
Het succes van de zonnepanelen dreigt een Mattheüseffect te veroorzaken: wie geld genoeg heeft om ze te plaatsen, profiteert het meest. Wie dat geld niet heeft, moet de kost betalen. Eandis stelt het systeem van groenestroomcertificaten niet in vraag, en wijst op de maatschappelijke opbrengst, maar wil vermijden dat de consument in 2013 voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bron : www.hln.be

zzzzzzzzzzzzzz

17:33 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

14-03-10

rrrrrrrrrrrrrr

Hoogste kantoorgebouw van Vlaanderen komt naast Gentse Ikea

eeeeeeeeeeeeeee

kbc_gebouw

 

De bouw van de MG Tower, de nieuwe hoofdzetel van KBC voor de regio Gent, is gestart. Als alles volgens plan verloopt kan KBC het groene torengebouw met 27 verdiepingen vanaf midden 2012 gebruiken. Met zijn 119 meter wordt de MG Tower het hoogste kantoorgebouw in Vlaanderen. Dat meldt De Tijd.

KBC besliste vorig jaar om de administratieve diensten van KBC Bank en KBC Verzekeringen in de regio Gent in één groot kantoorgebouw samen te brengen. Momenteel zitten al die diensten verspreid over zes locaties in het Gentse: Gent Kouter, Gent Kouterdreef, Gent Kortrijksesteenweg, Gent Bellevue, Gent Zuiderpoort en Vormingscentrum Merelbeke.

Het supermoderne gebouw, ontworpen door De Paepe Group, zal 27 verdiepingen tellen. Er zullen 1.200 werkplaatsen zijn (20.800 m² kantoorruimte), 430 ondergrondse parkeerplaatsen en 150 fietsenstallingen. Het gebouw ligt langs de E40, naast de nieuwe ontwikkelingszone The Loop, waar zichn ook Flanders Expo bevindt. Er komt een voetgangersbrug  over afrit van de E40 naar de dichtstbijzijnde haltes van bus en tram. Bron : www.hln.be

zzzzzzzzzzzzzz

18:04 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

25-02-10

rrrrrrrrrrrrrr

Over zonnepanelen en geïsoleerde daken

eeeeeeeeeeeeeee

Op 'Peeters&Pichal' is er morgen, vrijdag 26/02/2010 een uitzending over zonnepanelen en plaatsing.

Sinds begin 2010 zijn er nieuwe voorwaarden voor het bekomen van subsidie voor plaatsing zonnepanelen. Zo is er een dakisolatie verplicht voor woongebouwen alvorens een groenestroomcertificaat te bekomen.

Meer informatie kan u vinden op http://www.vreg.be/zonnepanelen

Miniumuwveriesten voor dakisolatie : http://www.energiesparen.be/zuinig_met_energie/dakisolatie

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. Ook in een bestaande woning loont het zeker de moeite om het dak te isoleren.

De Vlaamse energieprestatieregelgeving bepaalt dat bij nieuwbouw en vernieuwbouw dakisolatie verplicht is. De minimale isolatiedikte volgens deze regelgeving is op dit ogenblik 10 cm indien gebruik gemaakt wordt van minerale wol (met een lambdawaarde van 0,040 W/mK).

Voor aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning vanaf 1 januari 2010 verstrengt de minimale isolatiedikte. Indien gebruik wordt gemaakt van minerale wol met een lambdawaarde van 0,040 W/mK, moet minstens 12 cm isolatiemateriaal worden geplaatst. 

De Vlaamse overheid beveelt zelf een isolatiedikte van 15 cm of meer aan voor daken, indien er voldoende ruimte beschikbaar is in het dak.

zzzzzzzzzzzzzz

12:27 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

17-02-10

rrrrrrrrrrrrrr

Uw dak isoleren brengt meer op dan dat het kost.

eeeeeeeeeeeeeee

Uw dak isoleren is zeker het eerste wat u moet doen als u uw energieverbruik wilt drukken. Via het dak gaat de meeste warmte verloren... En dankzij de belastingvoordelen en premies is die investering in geen tijd terugverdiend.

 

Minder energie verbruiken in uw woning begint bij een goede isolatie. Warmte gaat verloren via de vloer, de muren en het dak als die niet goed geïsoleerd zijn. Terwijl muren of vloeren van een bestaande woning extra isoleren niet simpel is, is uw dak isoleren meestal wel een haalbaar project. Als u weet dat een slecht geïsoleerd dak verantwoordelijk is voor een kwart van het warmteverlies in een woning, dan is het duidelijk dat uw dak isoleren de eerste stap is als u uw woning energiezuiniger wilt maken.

Ook de overheden in ons land beseffen dat een goede dakisolatie cruciaal is om ons gezamenlijk energieverbruik terug te dringen. Ze geven dan ook heel wat subsidies aan wie de nodige ingrepen doet in zijn woning. Dankzij die subsidies kunt u de kostprijs van uw dakisolatie fors terugdringen. De bouwsite Livios oordeelt dat het dak isoleren in een bestaande woning zelfs 'spotgoedkoop' is. "Zeg maar gerust een nuloperatie." Een investering van 2.000 euro kan in Vlaanderen volgens de berekening van Livios worden teruggebracht tot 300 euro dankzij belastingverminderingen en premies van de verschillende overheden.

We zetten de verschillende subsidies voor dakisolatie op een rij. 

Federaal: 40% belastingvermindering of -krediet
U mag 40 procent van de totale factuurwaarde (inclusief btw) in uw fiscale aangifte opnemen, met een maximum van 2.770 euro voor inkomstenjaar 2010. Dat grensbedrag bereikt u vanaf een investering van 6.925 euro. Is uw investering hoger, zodat u de drempel van 2.770 euro overschrijdt, dan mag u het overschot van die belastingvermindering overdragen naar de 3 volgende belastbare tijdperken.

In principe is de belastingvermindering beperkt tot de isolatie van het dak. Voor onbewoonbare zolders wordt echter aanvaard dat de isolatie van de vloer van de zolder (of de isolatie van het plafond van de bovenste verdieping) ook voor de belastingvermindering in aanmerking komt. Alleen roofing leggen of de dakpannen vervangen is niet genoeg om recht te hebben op de belastingvermindering.

Het is de factuurdatum die telt, niet de datum van de uitgevoerde werken. Het plafond geldt per woning. Bent u eigenaar van verschillende woningen waarin u energiebesparende werken laat uitvoeren, dan hebt u voor elk van die woningen recht op de belastingvermindering.

Om recht te hebben op de belastingvermindering, moet het gebruikte isolatiemateriaal een thermische weerstand 'R' hebben die gelijk is aan of groter dan 2,5 vierkante meter Kelvin per watt (m² K/W). Enkel wie de werken laat uitvoeren door een geregistreerd aannemer, heeft recht op die belastingvermindering. Doe-het-zelvers kunnen er dus geen aanspraak op maken. De aannemer moet een bijlage toevoegen bij zijn factuur. Die bijlage kan u hier downloaden.

zzzzzzzzzzzzzz

10:09 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

03-02-10

rrrrrrrrrrrrrr

Vernieuwen van dak

eeeeeeeeeeeeeee

Totale kostprijs, btw inbegrepen : 10.900 euro.
Inbegrepen : afbraak bestaand dak.
Niet inbegrepen : container voor alle bouwafval, waaronder asbest : kostprijs : 500 euro.

Dak in spanten met Alterna 60/32 leien van Eternit.
3 Velux ramen 55*78
Zinken goot afgewerkt op gevel met cederhout.
Onderdak in Delta Max.
Ringbalk in beton met draadstangen
Loodafwerking tegen bestaande gevel.

Enkele foto's

DSC_0013

 

 

 

 

DSC_0004


Mail me voor de dakwerker die goed en snel werk heeft geleverd.

zzzzzzzzzzzzzz

14:00 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa

04-01-10

rrrrrrrrrrrrrr

Hoogste gebouw ter wereld : Burj Khalifa

eeeeeeeeeeeeeee

In Dubai is de hoogste toren ter wereld feestelijk geopend. De Burj Dubai meet 828 meter, kostte 1,5 miljard dollar (ruim 1 miljard euro) en is zichtbaar tot op 95 kilometer afstand. De Belgische bouwfirma Besix speelde een sleutelrol in de constructie van het torengebouw. De exacte hoogte van de Burj Dubai, die onmiddellijk werd omgedoopt tot Burj Khalifa naar de president van de Verenigde Arabische Emiraten, bleef geheim tot de openingsceremonie. Tot nu toe was alleen bekend dat de toren hoger was dan 800 meter. Hij zet in ieder geval de Taipei 101, tot nu toe het hoogste gebouw ter wereld, met zijn 508 meter diep in de schaduw.

Appartementen en kantoren
In de toren van 160 bewoonbare verdiepingen komen meer dan duizend appartementen, kantoren verspreid over 49 verdiepingen en een Armani-luxehotel. Op termijn zouden er 12.000 mensen wonen of werken.
 
Bron : www.hln.be http://www.burjdubaiskyscraper.com/

burj-khalifa

 

 

 

 

worlds_tallest_building_burj_dubai_klcc_tower_skyscrapper

 

zzzzzzzzzzzzzz

21:28 Gepost door Antraciet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: burj khalifa |  Facebook |

aaaaaaaaaaaaaa
1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende